Du er her. #1 - Foreningswebsite > Aktiviteter > Skydning

Skydning

I Ringkøbing Jægerforbund har vi investeret i en transportabel skydevogn. Denne vogn består af 2 lerduekastere, stole samt en grill. 

Se mere i menu til venstre (Mobil skydevogn)

Aspirant skydning for nye riffel jægere - 2015.

Vi i Ringkøbing Jægerforbund har i de sidste 3 år afholdt et arrangement omkring den obligatoriske riffelprøve.

Det har været en stor succes i alle de 3 år, så derfor kommer der igen i år en aspirant skydning.

De kommende riffeljægere møder os på Ulfborg Skyttecenter, hvor vi hjælper dem med at indskyde deres rifler. Når alle mand har skudt deres riffel ind afholder vi vores egen lille ”riffelprøve”.

Deltagerne kan her stille alle deres spørgsmål, som f.eks.

Må det her bruges som understøttelse?

Hvordan er det man tjekker riflen?

Skal vi tage riflen med ned, efter skydning?

Det vil vi så svarer på, så ingen tvivl der er til den gældende prøve.

Vi tager så 5 mand op til ”riffelprøve”, hvor vi tager tid og tjekker at alle gør det sikkerhedsmæssigt korrekt.

Vi har så de seneste par år ringet folk op og spurgt, hvordan deres endelige riffelprøve gik. Vi har her haft en dumpeprocent på mellem 5 og 7 %.

Dette er vi selvfølgelig meget stolte af, da der på landsplan over de tre år har været en dumpe procent på 25-30 % til den endelige prøve.!

Vi tror på, at det gavner alle at man kommer ud og for stillet spørgsmålene og mærker presset, når vi tager tid og agere som prøvesagkyndige.

Vi kan derfor kun opfordre alle kommende riffelprøve-aspiranter til at møde op på Ulfborg Skyttecenter Søndag den. 26/04-2015 fra kl. 10-15.

Tilbuddet gælder alle, og ikke kun medlemmer af Ringkøbing Jægerforbund. Det kan desuden oplyses, at deltagergebyret er på 150 kr. Dette giver dog også deltagerne lov til at komme med på banen igen onsdag d. 6. maj samt søndag d 10. maj.

Bukkearrangement 2014

Vi har fået kabalen til at gå op og vil også i 2014 afvikle en bukkejagtsaften for nye bukkejægere, som de 
fem seneste år er følgende gældende for at man kan deltage: 
o Ny riffeljæger der IKKE tidligere har skudt buk 
o Jagttegn og bestået riffelprøve
Efter planen afholdes arrangementet torsdag d. 10. juli, og vi starter kl. 16.30 med en lille tur på skydebanen på Ulfborg Skyttecenter. Det endelige program vil blive sendt direkte til de udtrukne deltagere.

LÆS MERE HER


Aspirantskydning 27/4-2014
 
Vi fik afholdt vores aspirant skydning i Ulfborg den 27/4-2014
Der var på dagen mødt 11 aspiranter op.
De fik gennemgået de forskellige ting omkring riffelprøven og folk fik skudt deres rifler ind. Efter indskydningen og div spørgsmål. 
Blev der afholdt "riffelprøve" alle mand gik igennem, nogle personer tog prøven flere gange. Vi syntes selv dagen forløb godt med godt humør og alt hvad dertil hører. Vi har efterfølgende snakket med prøvesagkyndige i Ulborg omkring dumpeprocenten på prøve dagen, på dagen var dumpeprocenten på 20%. Vi tog så kontakt til de personer som havde deltaget i vores dag, og kunne ud fra det se at vi havde en dumpeprocent på hvad der ville svarer til 10%. hvilket er en lav dumpeprocent.
 
 
Indskydning 7/5-2014
Der var mødt ca. 30 mand op til indskydning.
Aftenen forløb godt med højt humør, god stemning og hvad dertil hører. 
Folk fik skudt deres rifler ind, og snakket omkring den forestående bukkejagt.
Alt i alt havde vi en hyggelig aften med gode skytter. 
 
Indskydning/ pokal skydning 11/5-2014
Der var mødt ca. 15 mand op til indskydning/ pokal skydning.
Dagen forløb godt, med godt humør og gode skytter.
I år var der 6 mand der dystede til pokal skydningen vinderen heri blev Andreas Ørskov, stort tillykke til ham.

vinder_pokalskydning_14.jpeg

Pokal- og sportingskydning 2013

Den 29. august var der pokalskydning og sporting på Holstebro Skydecenter på Ringkøbingvej.
Det var en rigtig hyggelig aften med ca. 35 fremmødte og masser af god skydning - dejligt at se folk gør noget for at blive mere træfsikker så vi undgår færre anskydninger i løbet af efteråret.

Resultaterne blev således; A-pokalen gik til Kim Bloch med 21/24 i 28 skud. B-pokalen gik til Emil Nygaard med 19/24 i 25 skud. Kaninpokalen vandt Jesper Grønne med 10/10 efter en lang omskydning mod Kim Bloch. Sportingpokalen gik os til Jesper Grønne med 22/25 og vores nye ungdomspokal i sporting gik til Mikkel Priess med 20/25.

pokalskydning_2013.jpgkaninpokal13.jpg

a_pokal_13.jpgb_pokal_13.jpg

Ind- og pokalskydning 2013

Indskydning d. 8. maj
Denne aften var der ca. 25 der kom og fik tjekket riflen inden den store dag. Det var en aften med flot vejr og glade folk. Der var god stemning og flot skydning fra de fremmødte, så alt i alt en rigtig god aften.

Ind- og pokalskydning d. 12. maj
Denne dag mødte ca. 20 personer op til indskydning. Alle fik riflen til at ramme plet, så nu kunne bukkejagten bare komme an. Ud over indskydning afholdte vi os pokalskydning for foreningens medlemmer. Her deltog 5 mand hvor Egon Lykke Lauridsen trak det længeste strå og løb med pokalen med 229 point af 270 mulige. De andre placeringer blev fordelt således. Nr. 2 Calle Mikkelsen - 220 point, nr. 3 Jesper Grønne - 216 point, nr. 4. Nikolaj Poulsen - 193 point, nr. 5 Michael Tang - 170 point.
pokalskydning_riffel_13.jpg
Et stort tillykke til Egon.

Riffelprøveaspiranter 2013

den 28. april afholdte vi aspirant skydning for de kommende riffelprøveaspiranter.
I år mødte omkring 20 aspiranter op til vores lille generalprøve til riffelprøven, alle aspiranter gennemgik vores "riffelprøve" hvilket må siges at være meget positivt.

Vi havde en rigtig hyggeligt dag med godt humør og gode skytter.

Bueskydning 2012

Den 14 maj havde vi bueskydning der var 7 bueskytter til en hyggelig aften i godt vejr.

bueskydning_2012.jpg

Der var også enkelte nysgerrige som kiggede ud for at se hvad det bueskydning er for noget og om det er noget man kan blive bidt af.

 

Ind- og pokalskydning 2012

Den 9 maj havde vi Indskydning/mærke  og pokal skydning aften forløb godt med tørvejr og godt humør. Der dukkede 26 skydende op.Pokal skydning i år var med  7 deltagere og vinderen i år var Andreas Ørskov. 2. Pladsen gik til Per Greve og 3. Pladsen til Calle Mikkelsen.

 

Ind- og mærkeskydning 2012

Den 6. Maj afholdte vi Indskydning/ mærkeskydning. Men kun 7 skydende dukkede op.

ind_og_pokalskydning_12.jpg

Vi havde en god dag med godt vejr og god stemning. Næste år håber vi på flere denne dag, så er der heller ikke et cykelløb.

 

Riffelprøveasspiranter 2012

Den 29. April afholdte vi skydning for alle riffelprøve aspiranter. Der var 13 oppe og skyde, alle bestod vores general prøve til riffelprøven. Hvilket må siges at være meget godt.

riffelprveaspiranter_2012.jpg

Vi havde alle en hyggelig dag med godt vejr og god stemning.

 

Pokal- og sportingkonkurrence 2011

Som noget nyt havde vi i foreningen valgt at lægge de to forskellige pokalskydninger vi har sammen.
Så d. 25. august fra kl. 18 afholdte vi vores pokalskydning og sporting konkurrence i Holstebro. Der var mulighed for at stille op i konkurrence eller blot få pudset det sidste af inden d. 1. september.

Pokal-_og_sportingkonkurrence_2011_1.jpgPokal-_og_sportingkonkurrence_2011_2.jpgPokal-_og_sportingkonkurrence_2011_3.jpgPokal-_og_sportingkonkurrence_2011_4.jpg

I løbet af aftenen havde 15 medlemmer valgt at komme og deltage i de forskellige skydninger, og der var lidt for hver en smag. Vinderne af de forskellige klasser var:

  • Række A: Ove Fredskild
  • Række B: Nikolaj Poulsen
  • Sporting: Jesper Klokker
  • Kanin: Kim Bloch

Udover at deltage i forskellige konkurrencer var der også mulighed for at vinde en jagtdag i en af de mange kommunale plantager. De fire jagter der blevet trukket ud gik til Ole Boel, Rasmus Poulsen, Kjeld Christensen og Kim Bloch. Kjeld og Kim ønskede at give deres jagter videre til andre ungjægere, og de siger vi selvfølgelig mange tak for og løfter på hatten over denne fine jagtmoral.

 

Bueskydning

Foreningen havde fået sposoreret nogle penge af Velfac, som vi kunne bruge til nogle 3D dyr, som er beregnet til bueskydening. Hvilket vi er meget taknemmelige for. En stor tak til Velfac.

Så d. 14. maj var 7 mand mødt op til en omgang bueskydening, trods det ringe vejr. Det var et par rigtig hyggelige timer, hvor der var mulighed for at prøve bueskydeningen for første gang. De 3 buejægere der var mødt op, hjalp gerne og lod også de andre prøve.

3d_dyr_velfac.jpgbueskydning_2011.jpg

Da vejret ikke lige frem var med os, så har vi tænkt at gøre det om igen til efteråret inden de store jagt går løs med buen.
Træk og slip til alle buejægere her i den resterende tid af bukkejagten.

Ind- og pokalskydning

d. 11. maj 2011havde vi ind- og pokalskydning på Ulfborg skyttecenter.
Vi havde lejet Biathlonbanen, hvor der var mulighed for at komme og få tjekket om riflen nu også passede til d. 16. maj. 40 mand mødte op og fik riflen til at passe, så nu kan det bare blive d. 16. maj. Så PAS PÅ derude bukke.
Udover det, så var der også mulighed for foreningens medlemmer, at stille op i pokalskydning. Desværre var der ikke så mange som håbet. 7 mand stilte op og pokalen blev vundet af Per G. Sørensen med 338 point. De resterende pladser blev fordelt således:
2. plads - Andreas Ørskov
3. plads - Nikolaj Poulsen
4. plads - Frank Sørensen
5. plads - Calle Mikkelsen
6. plads - Keld
7. plads - Ole Boel

ind_og_pokalskydning_2011.jpg

I løbet af aftenen kunne der købes pølser og vand.
Vi ønkser alle KNÆK & BRÆK d. 16. maj. og håber, at se så mange som muligt til bukkepral i gården bag JK Jagt & Fiskeri

Ind- og mærkeskydning

d. 8. maj 2011 fra kl. 10-14 havde vi ind- og mærkeskydning.
Vi havde lejet Biathlonbanen i Ulfborg, hvor der var mulighed for at komme og få tjekke om riflen nu også passede til d. 16. maj. 22 mand mødte op og fik riflen til at passe, så nu kan det bare blive d. 16. maj. Så PAS PÅ derude bukke.

Udover indskydning var der også mulighed for at prøve en gang mærkeskydning.

ind_og_mrkeskydning_11.jpg

I løbet af dagen kunne der købes pølser og vand.
Vi ønkser alle KNÆK & BRÆK d. 16. maj.

Prøv en riffelprøve

d. 4. maj 2011 prøvede vi noget nyt.
Vi havde lejet banen i Ulfborg, så alle dem der skulle til en kommende riffelprøve kunne prøve hvordan det er. Aftenen var pænt besøgt, af 15 kommende riffeljægere, som deltog aktivt og lyttede rigtig godt efter da riffelinstruktørene gennemgik prøven.

 

I løbet af aftenen kunne der købes pølser og vand, og alle fremmødte nød godt af dette nye intiviativ. Vi ønkser alle et stort KNÆK & BRÆK til den kommende riffelprøve.

Riffelskydning.

Hermed lidt billeder fra årets indskydning med riffel. Igen i år var de 3 aftener godt besøgt. Vi har haft ca. 60 betalende og dertil kommer der så, at nogle har været ude at skyde både 2 og 3 gange. Aftenerne forløb alle i god stemning, selvom der den sidste aften kom lidt regn. Ventetiden kunne bruges ved grillen, hvor der hele tiden kunne købes pølser, brød, øl og vand.. Så det er dejligt, at folk bakker op om disse rigtigt hyggelige dage inden bukkejagten.

Andreas

 

Pokal skydning 2010.

I regn og slud skal posten ud,men også jægeren trossed regnen til pokal skydning i ringkøbing jægerforbund.

8 jæger mødte op for at kæmpe om de 3 pokaler

Vinderen af B pokalen blev Jesper Dalgaard Knudsen.

Vinderen af A pokalen blev Jesper Klokker

Vinderen af kanin pokalen blev Casper Laursen

pokalskydning_2010.jpg

Ovenfor ser vi  Jesper Dalgaard Knudsen.

 

Sporting skydning 2010.

 

Hermed billederne fra årets sporting skydning i Holstebro. Selvom det er super træning op til sæson-starten og en rigtig hyggelig aften, så var der kun 14 medlemmer der deltog. Så lad os alle prøve at gøre dette bedre næste år, hvor skydningen vil foregå torsdag den 25. august. Årets vinder blev Jesper Dalgaard Knudsen som vandt efter omskydning. Jesper vandt med 18 duer af 25 mulige. Herfra skal der lyde et stort tillykke.
 
 
Andreas

pokalskydning_sporting_2010.jpg


 Ønsker Du at se flere billeder fra vores arrangementer gennem årene henviser vi dig til vores facebook side. (Klik her)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

w